Agenda

Zangweekend in Zenderen

27oktober 2018

Zangweekend in Zenderen

Op 27/28 oktober 2018 organiseren wij een zangweekend. Op een prachtig landgoed wordt een weekend-lang heerlijk gezongen, gewandeld, gerust, gepraat en gegeten. Welkom!

Zangweekend in Zenderen

 

 

Op 27 en 28 oktober 2018 organiseert InterVocaal een zangweekend. Twee dagen heerlijk zingen op het retraitelandgoed  ´De Zwanenhof´ te Zenderen. Deze bijzondere locatie ligt op ca. één tot anderhalf uur rijden van de Randstad in een prachtige, landelijke omgeving waar ook heerlijk kan worden gewandeld. Het zingen en repeteren gebeurt in de ruime tuinzaal en in de

intieme kapel van het landgoed.

 

Kamers

De zangweekenden van InterVocaal moeten wat ons betreft net dat beetje extra aan comfort en verwennerij bieden. In de Zwanenhof kan prima worden gegeten en wordt er rekening gehouden met speciale wensen. De Zwanenhof beschikt over 30 eenpersoonskamers, 16 tweepersoonskamers en 3 driepersoonskamers, allemaal met douche en toilet op de kamer. Als deze kamers vol zitten zijn er nog 12 eenpersoonskamers met douche en toilet vlakbij op de gang beschikbaar. Aangezien de weekenden doorgaans snel vol zitten, is het aan te raden bijtijds te boeken en het gewenste kamertype door te geven. 

 

Repertoire zangweekend

InterVocaal is zeer zorgvuldig in het uitzoeken van een steeds weer aansprekend en origineel repertoire. We stellen een heel divers programma samen van sfeervolle, swingende, stemmige en vrolijke liederen uit verschillende muziekstijlen en culturen, zowel modern als klassiek. Bladmuziek wordt ter plekke uitgedeeld. Tijdens het instuderen is er o.a. aandacht voor stemvorming, muzikaal gehoor en samenklank. Het plezier in zingen blijft daarbij steeds voorop staan. Kennis van het notenschrift is weliswaar handig, maar niet een vereiste. Met een goed gehoor kan je snel meedoen, aangezien Rinske (dirigent) en Martijn (pianist) alle liederen voorzingen en -spelen. Zo is iedereen in staat om zich de muziek snel eigen te maken en mee te zingen.

 

Deelnemers

De zangweekenden van InterVocaal zijn geschikt voor jong en oud. De deelnemers zijn over het algemeen goede amateurs. Zo gaan er veel mensen mee die op een koor zitten of ooit bij een koor hebben gezongen. Maar ook diegenen die graag zingen maar toch nog nooit met een groep of in een koor hebben gezongen, komen naar een weekend om dat eens mee te maken. 

Af en toe worden er van deelnemers die dat willen en leuk vinden (dubbel)kwartetten gevormd, om zo de uitdaging van het meerstemmig zingen in een kleine groep te ervaren. Het belangrijkste blijft gewoon lekker zingen, lekker eten en even op adem komen in goed gezelschap en een mooie omgeving.

 

Bereikbaarheid

De Zwanenhof is met de auto goed te bereiken. In de week voor het zangweekend wordt de deelnemerslijst toegestuurd en dat nodigt in de praktijk uit tot carpoolen. Voor mensen die met het openbaar vervoer komen beschikt De Zwanenhof over een pendelbusje en ook zijn er vanaf de diverse stations in de buurt regiotaxi's.

 

Programma zangweekend

We verwachten iedereen op zaterdag om ongeveer 10.15 uur en zondagmiddag om ca. 17.00 uur is het weekend afgelopen. Na aankomst drinken we eerst een kopje koffie of thee om vervolgens een weekendlang lekker te zingen. Het programma is zo samengesteld dat we veel muziek maken, maar dat er bovendien voldoende tijd is om de kelen af en toe bij te smeren, te wandelen en uit te rusten. 's Avonds kan er nog wat worden gedronken en daarbij gaat het musiceren en zingen vaak nog gewoon door. Ieders inbreng van liederen, verhalen, theater, gedichten etc. is welkom.

 

Aanmelding en kosten

De kosten voor het zangweekend bedragen €247,- pp, inclusief overnachting (kamer met douche en toilet), maaltijden, koffie/thee en bladmuziek. Drankjes bij het eten en in de avond zijn voor eigen rekening. Aantal deelnemers: ca. 60. 

Meedoen? Meld je aan via het aanmeldingsformulier.
Schrijf je hier in

 

Als er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Graag tot ziens!

terug

Copyright © InterVocaal | Design by RdH-Design.nl