Skip to content

Zingen voor vrede in Vlaardingen

WANNEERZaterdag 24 februari    I      WAARLucaskerk Vlaardingen      I     TIJD14.00 uur –  ca. 16.00 uur

Meezingen? Meld je HIER aan. Deelname is gratis.

Op 24 februari is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. In een tijd waarin er meer en meer conflicten lijken op te laaien en de gruwelijke gebeurtenissen van oorlogsgeweld ons dagelijks bereiken, is het van belang om verbondenheid te ervaren te midden van verdeeldheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en wanhoop.

Om een stem te kunnen geven aan onmacht en uit solidariteit met slachtoffers van wereldwijd oorlogsgeweld wordt er op zaterdag 24 februari in Vlaardingen een groot vredeskoor samengesteld. Koorzingen als metafoor en middel tot verbinding en als positief en verbindend signaal in deze tijd van verdeeldheid en oorlogsgeweld.

Op het repertoire staan meerstemmige internationale liederen over vrede, vriendschap en solidariteit waaronder een Oekraïens wiegelied, een Palestijns/Hebreeuws vredeslied en een prachtig Dona Nobis Pacem. De liederen zijn niet moeilijk en iedereen met een stem kan meedoen. Het streven is om mensen van diverse achtergronden, religies en etniciteit samen te brengen en een krachtige boodschap van vrede te delen. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van Oekraïense en Palestijnse hapjes.

 

De middag wordt georganiseerd door PAX Vlaardingen in samenwerking met dirigent Rinske van der Meer en pianist Martijn Vriesman van InterVocaal.

Klik op de afbeelding voor een impressie van een middag vredeszingen in Amsterdam, op 20 januari 2024:

zingen voor vrede

Lees HIER de informatie in het Oekraïens

Lees HIER de informatie in het ArabischLees hier de informatie in het Arabisch

Lees HIER de informatie in het HebreeuwsLees hier de informatie in het Hebreeuws

Lees HIER de informatie in het TigrinyaLees hier de informatie in het Tigrinya