Skip to content

Over de inloopkoren

InterVocaal organiseert elke maand twee inloopkoren: één in Amsterdam op de eerste zondag van de maand en één in Haarlem op de tweede zaterdag van de maand. Aanmelden is niet nodig: stap binnen en zing mee!

Het inloopkoor is ooit – klein – in Amsterdam begonnen, bedoeld om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor zingen. Want zingen is voor iedereen, vinden wij.  Of je nu beginnend of gevorderd zanger bent, iedereen kan meedoen en met elkaar ontstaat altijd een mooi resultaat.

Imiddels is het inloopkoor uitgegroeid tot een begrip en trekt het maandelijks vele zangers en zangeressen uit heel Nederland. Het inloopkoor is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die af en toe willen zingen, maar geen tijd hebben voor een vast koor. Of voor mensen die al heel veel zingen maar van zingen nooit genoeg kunnen krijgen. Of voor mensen die onzeker zijn of ze wel kunnen zingen en dat op een ontspannen manier willen ontdekken, zonder spannende audities.  Kortom, iedereen is welkom bij onze inloopkoren in AMSTERDAM en HAARLEM.

Op het repertoire staan meerstemmige liederen uit diverse muziekstijlen en in allerlei talen: van Frans tot Fries, van Oekraïens tot Sefardisch. Elk inloopkoor wordt er weer een fris programma samengesteld van nieuw gecomponeerde liederen afgewisseld met favoriete liederen en verzoeknummers van eerdere keren. Gemiddeld zo’n zeven liederen per inloopkoor. Voldoende afwisselend dus, en de nadruk ligt altijd op het plezier in zingen!

Het koor staat onder enthousiasmerende leiding van dirigent/zangeres Rinske van der Meer en pianist/arrangeur Martijn Vriesman. Het instuderen van een lied gebeurt in een prettig tempo: alles wordt voorgezongen en de tekst en muziek wordt op een groot scherm geprojecteerd. Zo kan iedereen al snel uit volle borst meezingen. De moeilijkheidsgraad van de liederen is zo samengesteld dat het voldoende uitdagend is, maar tegelijkertijd snel wegzingt en vaak geweldig klinkt.

Klinkt dit als muziek in de oren en wil je meezingen in dit laagdrempelige inloopkoor? Dat kan! Opgave is niet nodig, je kunt zo binnen komen lopen. Deelname kan eenmalig, maar er zijn ook veel zangers en zangeressen die bijna iedere maand komen meezingen.

Klik op de afbeelding voor een korte impressie

Maandelijks inloopkoor in Amsterdam en in Haarlem

InterVocaal organiseert maandelijks twee grote inloopkoren (m.u.v. juli en augustus). Gewoon ontspannen zingen voor iedereen die zin heeft in zingen. Stap binnen en zing mee!

“Ongelofelijk wat je in zo’n korte tijd bereikt!”

Impressie

Tijdens corona stuurden we als ‘hart-onder-de-riem-nieuwjaarswens’ een compilatie van verschillende zangprojecten naar onze nieuwsbriefleden. Ken je InterVocaal nog niet? Klik op de afbeelding en bekijk het filmpje om een goede indruk te krijgen.

Een greep uit de reacties van deelnemers: