Skip to content

Zangdagen en Zangweekenden

InterVocaal organiseert naast inloop- en projectkoren ook zangweekenden en zangdagen. Op 27 januari is er de jaarlijkse  ‘kom-uit-je-winterdip‘-zangdag in Haarlem. In een prachtige sfeervolle ruimte wordt er heerlijk gezongen, compleet met een luxe warme rijsttafel in een nabijgelegen Indonesisch restaurant. 

OVER DE ZANGDAGEN / ZANGWEEKENDEN

De zangdagen en zangweekenden van InterVocaal zijn geschikt voor jong en oud en over het algemeen zijn de deelnemers goede amateurs met enige koor – en zangervaring en/of zangles. We kunnen inmiddels rekenen op een prima man/vrouw verdeling.

In een uitstekende en ontspannen sfeer is er tijdens het instuderen van de liederen o.a. ook aandacht voor:

  • stemvorming
  • muzikaal gehoor
  • samenklank 

InterVocaal is heel zorgvuldig in het uitzoeken van een steeds weer aansprekend en origineel repertoire. Er wordt een heel divers programma samengesteld van liederen uit verschillende muziekstijlen en culturen, zowel licht als klassiek. Bladmuziek wordt ter plekke uitgedeeld. Rinske (dirigent) en Martijn (pianist) zingen en spelen alle liederen uitgebreid voor.

Voor wie dat wil, worden er af en toe (dubbel)kwartetten gevormd, om zo de uitdaging van het meerstemmig zingen in een kleinere groep te ervaren. Het plezier in zingen blijft steeds voorop staan.

InterVocaal hecht veel waarde aan het comfort van de deelnemers en vindt het belangrijk dat iedereen het naar de zin heeft. Er wordt in een ontspannen en veilige setting veel gezongen, maar er is ook voldoende tijd even te pauzeren. We zingen en eten samen en de sfeer is altijd ontspannen en informeel. Een zangweekend of zangdag van InterVocaal is ideaal om gewoon lekker te zingen, energie en inspiratie op te doen, lekker te eten en even op adem te komen in goed gezelschap op een bijzondere plek.

Enkele (email)reacties van eerdere deelnemers:

“Rinske en Martijn, heel hartelijk bedankt voor het super weekend. Heb genoten!  Zoals jullie dat samen weten te organiseren en op elkaar inspelen tijdens het instuderen en zingen: echt uniek.”

“Beste mensen, wat was dit een leuk, inspirerend, professioneel georganiseerd top evenement! Zeer veel dank voor de goede zorgen op zo veel terreinen; de keuze van de muziek, het ritme van de dag, de kwaliteit van eten en drinken. En al het andere! Zeer veel dank!”

 
zangweekend 2
zangers