Maandelijks inloopkoor in Amsterdam en in Haarlem

"Ongelofelijk wat je in zo'n korte tijd bereikt!"
InterVocaal organiseert maandelijks twee grote inloopkoren (m.u.v. juli en augustus). Gewoon ontspannen zingen voor iedereen die zin heeft in zingen. Stap binnen en zing mee!
 
Elke 1ste zondag van de maand een inloopkoor in AMSTERDAM. Lees HIER meer.
 
Elke 2de zaterdag van de maand een inloopkoor in HAARLEM. Lees HIER meer.
 
IMPRESSIE
Tijdens corona stuurden we als 'hart-onder-de-riem-nieuwjaarswens' een compilatie van verschillende zangprojecten naar onze nieuwsbriefleden. Ken je InterVocaal nog niet? Klik op de afbeelding en bekijk het filmpje om een goede indruk te krijgen.
 
Benieuwd naar onze andere zangprojecten? Blijf op de hoogte via onze NIEUWSBRIEF

OVER DE INLOOPKOREN

Het inloopkoor is ooit - klein - in Amsterdam begonnen, bedoeld om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor zingen. Want zingen is voor iedereen, vinden wij.  Of je nu beginnend of gevorderd zanger bent, iedereen kan meedoen en met elkaar ontstaat altijd een mooi resultaat.

 

Inmiddels is het inloopkoor uitgegroeid tot een begrip en trekt het maandelijks vele zangers en zangeressen uit heel Nederland. Het inloopkoor is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die af en toe willen zingen, maar geen tijd hebben voor een vast koor. Of voor mensen die onzeker zijn of ze wel kunnen zingen en dat op een ontspannen manier willen ontdekken, zonder spannende audities. Of voor mensen die al heel veel zingen maar van zingen nooit genoeg kunnen krijgen. Kortom, iedereen is welkom bij onze inloopkoren in AMSTERDAM en HAARLEM.

 

Op het repertoire staan meerstemmige liederen uit diverse muziekstijlen en in allerlei tale: van Frans tot Fries, van Oekraïens tot Sefardisch. Elk inloopkoor wordt er weer een fris programma samengesteld van nieuw gecomponeerde liederen afgewisseld met favoriete liederen en verzoeknummers van eerdere keren. Gemiddeld zo'n zeven liederen per inloopkoor. Voldoende afwisselend dus, en de nadruk ligt altijd op het plezier in zingen!

 

Het koor staat onder enthousiasmerende leiding van dirigent/zangeres Rinske van der Meer en pianist/arrangeur Martijn Vriesman. Het instuderen van een lied gebeurt in een prettig tempo: alles wordt voorgezongen en de tekst en muziek wordt op een groot scherm geprojecteerd. Zo kan iedereen al snel uit volle borst meezingen. De moeilijkheidsgraad van de liederen is zo samengesteld dat het voldoende uitdagend is, maar tegelijkertijd snel wegzingt en vaak geweldig klinkt.

 

Klinkt dit als muziek in de oren en wil je meezingen in dit laagdrempelige inloopkoor? Dat kan! Opgave is niet nodig, je kunt zo binnen komen lopen. Deelname kan eenmalig, maar er zijn ook veel zangers en zangeressen die bijna iedere maand komen meezingen.

 
Film-impressie van het inloopkoor in Amsterdam (klik op de afbeelding) 
 
Een greep uit de reacties van deelnemers:

 

"Ongelofelijk wat je in zo'n korte tijd bereikt!"

 

"Rinske en Martijn zijn geweldig! Leuke, gevarieerde repertoirekeuze in alle mogelijke verschillende talen, en Rinske is enorm enthousiasmerend en leidt de boel met humor. Ik heb het Inloopkoor in voorjaar 2018 ontdekt en probeer sindsdien elke maand te komen. Heb ook al twee keer met veel plezier meegedaan met een Projectkoor en heb me alweer ingeschreven voor het Kerstprojectkoor 2019"

 

"Ik ben nog steeds blij dat ik circa 20 jaar geleden bij het zondagmiddag inloopkoor ben aangeschoven. Kon toen ook meteen aan het kerstprojectkoor meedoen en ben er nog steeds en met veel genoegen. Het is nog steeds een genot om met Rinske en Martijn muzikaal te bouwen aan iets moois."

 

"Rinske en Martijn krijgen echt IEDEREEN aan het zingen!!"

 

"Ha Rinske, ik wilde je nog even ontzettend hartelijk bedanken voor al het leuks wat ik heb meegemaakt bij het lenteproject. Ik kom zeg maar van onder een steen gekropen en wat ik nu echt graag zou doen en niet durfde, dat was zingen in een koor. Ik ben met zweet in mijn handen gaan googelen en vond jullie inloopkoor en daarna het lenteproject. Dat heeft me over een enorme streep getrokken en daar ben ik zo blij mee, echt heel erg blij. Ik vrees dat ik me af en toe wat melig heb getoond daar op die voorste rij, maar man, had ik iets in te halen:)! Ik heb me ook al aangemeld bij een koortje in de buurt, want ik wil dit wel de hele tijd eigenlijk. Ik speelde ooit gitaar, Bach en middeleeuws, maar hoe mooi ook, je speelt in je eentje, en dat vind ik van een koor zo anders mooi, je speelt 1 noot, en hebt het hele akkoord er bij, als je op elkaar let tenminste. En je hele lijf doet eraan mee, anders dan alleen je hoofd en je vingertoppen zoals bij gitaar. Nuja, dat is wat ik er grandioos leuk aan vind, en jij bent enorm stimulerend geweest, en geestig, en geweldig. Volgend seizoen doe ik graag weer mee, en tot die tijd, succes en ontzettend veel plezier met alles en de muziek! Met dank!"

Copyright © InterVocaal | Design by RdH-Design.nl