Zangweekenden

InterVocaal heeft inmiddels al 29 keer een zangweekend georganiseerd. De laatste jaren waren wij graag te gast op een mooie en goedverzorgde locatie: conferentiehotel 'De Zwanenhof' te Zenderen (bij Borne). Vanwege de toenemende drukte met het inloopkoor, de bedrijfstraingen en de projectkoren stoppen we voorlopig met het organiseren van zangweekenden. Maar zeg nooit nooit... Mocht het bij ons weer kriebelen, dan vermelden we dat op de website en in de nieuwsbrief.

De zangweekenden en andere zangevenementen van InterVocaal zijn geschikt voor jong en oud en over het algemeen zijn de deelnemers goede amateurs met koor - en zangervaring en/of zangles. We kunnen inmiddels rekenen op een prima man/vrouw verdeling.

In een uitstekende en ontspannen sfeer is er tijdens het instuderen van de liederen o.a. ook  aandacht voor:

 
  • stemvorming
  • muzikaal gehoor
  • samenklank
     

InterVocaal is heel zorgvuldig in het uitzoeken van een steeds weer aansprekend en origineel repertoire. Er wordt een heel divers programma samengesteld van liederen uit verschillende muziekstijlen en culturen, zowel licht als klassiek. Bladmuziek wordt ter plekke uitgedeeld. Rinske (dirigent) en Martijn (pianist) zingen en spelen alle liederen uitgebreid voor.

 

Voor wie dat wil worden er af en toe (dubbel)kwartetten gevormd, om zo de uitdaging van het meerstemmig zingen in een kleinere groep te ervaren. Het plezier in zingen blijft steeds voorop staan.

 

Enkele (email)reacties van eerdere deelnemers:

"Rinske en Martijn,

Heel hartelijk bedankt voor het super weekend. Heb genoten! 

Zo als jullie dat samen weten te organiseren en op elkaar inspelen tijdens het instuderen en zingen: echt uniek."

 

"Hallo Rinske en Martijn,

Even een digitale groet om jullie te bedanken voor het heerlijke zangweekend. Ik vond het weer reuze sfeervol deze twee dagen vol muziek. Ik had samen met een van de anderen een taxi om 16.30 uur besteld en moest daarom na afloop meteen wegrennen, zonder afscheid te nemen. Heel jammer. Daarom nu dus alsnog, maar dan digitaal. Tot een volgende keer. Dag!"

 

"Beste mensen, wat was dit een leuk, inspirerend, professioneel georganiseerd top evenement! Zeer veel dank voor de goede zorgen op zo veel terreinen; de keuze van de muziek, het ritme van de dag, de kwaliteit van eten en drinken. En al het andere! Zeer veel dank!"
 

 

Kijk ook eens in ons gastenboek voor meer reacties.

 

 

InterVocaal hecht veel waarde aan het comfort van de deelnemers en vindt het belangrijk dat iedereen het naar de zin heeft. De locatie heeft dan ook net een beetje extra qua sfeer, comfort en entourage. Er wordt veel gezongen, maar er is ook voldoende tijd om zo nodig te rusten. We zingen en dineren samen en de sfeer is altijd ontspannen en informeel. Een zangweekend van InterVocaal is ideaal om gewoon lekker te zingen, energie en inspiratie op te doen, lekker te eten en even op adem te komen in goed gezelschap op een bijzondere plek. 

 

 

 

Het eerstvolgende zangweekend is op 27/28 oktober in Zenderen, Twente.

Kijk bij onze Agenda voor meer informatie over dit weekend. Ook via de nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

 

Schrijf je hier in

Copyright © InterVocaal | Design by RdH-Design.nl