Skip to content

Zing-in op tweede kerstdag 2024

InterVocaal organiseert om het jaar met ontzettend veel plezier een speciale Zing-in op tweede kerstdag: zo’n 200 zangers en zangeressen uit het hele land – en een instrumentaal gelegenheidsensemble – geven na een middag repeteren direct een eenmalige en sfeervolle uitvoering voor vrienden en belangstellenden. 

Op 26 december 2024 organiseren we weer een Zing-in in Amsterdam en gaan we met een grote groep mensen een dag zingen en musiceren. Daar hebben we nu al zin in!

We zingen meerstemmige wereldse liederen, zowel klassiek als hedendaags en in verschillende talen. Mooie liederen uit allerlei landen en werelddelen. Geen traditioneel kerst-repertoire, maar wel liederen die qua thema en sfeer – vriendschap, vrede, liefde, internationale wiegeliedjes – passen bij de kerstgedachte. Tussendoor zijn er twee pauzes met koffie/thee en kerstbrood.

Anders dan bij het inloopkoor is het voor de Zing-in mogelijk – en noodzakelijk – om vooraf toegangskaarten aan te schaffen. Vanwege de grote belangstelling is het aan te raden dit bijtijds te doen. De kaartverkoop is nog niet gestart, houd de NIEUWSBRIEF in de gaten. Na betaling krijgt u meteen het e-ticket in uw mailbox. Neem dit svp geprint of op uw smartphone mee. Deelname kost €25,- (inclusief koffie/thee en kerstbrood).

Mocht onverhoopt het evenement door omstandigheden door ons geannuleerd moeten worden, dan worden de ticketkosten teruggestort met aftrek van €2,- voor administratie-/ticketkosten.

Ben je zelf verhinderd of heb je toch andere plannen? Annuleren kan tot twee weken voor aanvang, met aftrek van €5,- annuleringskosten.

Radio-interview over Zing-in op 26 december 2015

Locatie
Oude Lutherse Kerk op het Spui, Amsterdam (tram 1, 2, 5)

Datum
26 december 2024

Tijden
Repetitie: 13.00 – 16.00 uur. Zaal open: 12.15 uur

Informeel concert:
16.15 – 17.00

Kosten voor deelname aan het projectkoor
€ 25,- (voor repetitie, concert, koffie/thee en kerstbrood)

Informeel Concert
Van 16.15 – 17.00 uur. Zaal open: 16.00 uur

Na afloop vrijwillige bijdrage voor een goed doel

Goed doel
Het concert is vrij toegankelijk. Na afloop van het concert wordt een vrijwillige bijdrage voor een goed doel op prijs gesteld.

We ondersteunen graag de stichting Méér Muziek in de Klas.

meer muziek in de klas 2

Missie:

"Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk. Juist muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij. Muziek is overal, het is onderdeel van ons dagelijks leven. In de klas zorgt het voor een positief schoolklimaat, waarin leerlingen zich afstemmen op elkaar. Muziek in de klas is dus geen vrijblijvende keuze, maar noodzakelijk! Daarom is ons doel: structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland."
“Muziek draagt op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen – wetenschappelijk onderzoek toont dat keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op de basisschool zo belangrijk. Juist muziek legt een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij. Muziek is overal, het is onderdeel van ons dagelijks leven. In de klas zorgt het voor een positief schoolklimaat, waarin leerlingen zich afstemmen op elkaar. Muziek in de klas is dus geen vrijblijvende keuze, maar noodzakelijk! Daarom is ons doel: structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.”