Maandelijks Inloopkoor

"Ongelofelijk wat je in zo'n korte tijd bereikt!"

Hou je van zingen? Heb je zin om met een grote groep mensen muziek te maken? Lijkt het je leuk om zo af en toe te zingen maar heb je geen tijd voor een wekelijks repeterend koor? Of misschien zit je op een koor, maar kun je van zingen geen genoeg krijgen?

 

DE INLOOPKOREN IN AMSTERDAM EN HAARLEM GAAN VANWEGE DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONA-VIRUS TOT NADER BERICHT NIET DOOR.

Al jaren organiseert InterVocaal elke eerste zondag van de maand (m.u.v. juli en augustus) een inloopkoor in Amsterdam. Gewoon ontspannen zingen voor iedereen die zin heeft in zingen. Vanwege de enorme belangstelling zijn we in februari 2020 met een tweede inloopkoor gestart. Het plan was: iedere tweede zaterdag van de maand in Haarlem. Het inloopkoor in februari was met ruim 160 belangstellenden de succesvolle eerste en meteen de (voorlopig) laatste keer. Zodra het kan komt er een doorstart!

 

Op het repertoire staan allerlei meerstemmige liederen (allerlei stijlen, talen en muziekgenres door elkaar) afkomstig uit de hele wereld. Iedere maand is er weer een nieuw programma maar ook worden er altijd een aantal favoriete liederen van eerdere keren herhaald. De nadruk ligt altijd op het plezier in zingen.

 

Het koor staat onder enthousiasmerende leiding van dirigent Rinske van der Meer en pianist/arrangeur Martijn Vriesman. Het notenbeeld van de liederen wordt op een groot scherm geprojecteerd en ook wordt de muziek uitgebreid voorgezongen en gespeeld. Iedereen kan zo dus meedoen. Het inloopkoor trekt altijd zowel beginnende zangers die willen kijken of zingen iets voor ze is, als gevorderde zangers die gewoon lekker willen zingen en houden van de no-nonsense aanpak en goede sfeer. En dat mengt prima.

 

In twee uur tijd ontstaat er een goed klinkend koor van een grote groep zangers en zangeressen, waarbij het plezier in zingen centraal staat!

 

Het aantrekkelijke van het Inloopkoor is - naast de goede sfeer - dat iedereen mee mag doen zonder audities of andere verplichtingen.

 

De moeilijkheidsgraad van de liederen is zo samengesteld dat het Inloopkoor voor zowel beginnende als gevorderde zangers geschikt is.

 

Plaatsen reserveren is niet nodig: iedereen kan zo binnen komen lopen. Let op: wees op tijd, de deuren sluiten uiterlijk 5 minuten na aanvang.

 

Dus: Heb je zin in zingen? Ben je in voor mooie muziek, leuke mensen, af en toe best hard werken, ontspanning en veel lachen? Welkom! Deelname kan eenmalig, maar er zijn ook veel zangers en zangeressen die bijna iedere maand komen inlopen en meezingen.

 

 

InterVocaal door Karin Hackfoort op Vimeo.

1. INLOOPKOOR in AMSTERDAM (iedere 1ste ZONDAG van de maand)

 

DE INLOOPKOREN IN AMSTERDAM GAAN VANWEGE DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONA-VIRUS TOT NADER BERICHT NIET DOOR.

 

Locatie
Oude Lutherse Kerk op het Spui te Amsterdam
Singel 411 (hoek Spui). Goed bereikbaar met tram 2, 11 en 12 halte Spui, met tram 4, 14 en 24 halte Spui/Rokin en metro 52 richting Zuid, station Rokin.
 
Tijden
14.30 - 16.30 uur. Zaal open: 14.00 uur
 

Entree (inclusief thee)

  • Losse kaartjes: € 10,- 
  • 5 x Zin-in-Zingen-kaart (niet persoonsgebonden en zowel geldig in Amsterdam als in Haarlem):  € 40,-
  • Groepskortingen voor koren etc.:  € 7,-. 
    Neem contact op voor de voorwaarden en mogelijkheden.

 

2. INLOOPKOOR in HAARLEM - iedere 2e ZATERDAG van de maand

 

DE INLOOPKOREN IN HAARLEM GAAN VANWEGE DE MAATREGELEN RONDOM HET CORONA-VIRUS TOT NADER BERICHT NIET DOOR.

 

Locatie
Remonstrantse Kerk Haarlem
Prins Hendrikstraat 2. De locatie ligt op de hoek van de Wilhelminastraat, Prins Hendrikstraat en Oranjekade.
 
Met de auto / openbaar vervoer:
In Haarlem is het op straat betaald parkeren. Parkeren in een parkeergarage is iets goedkoper en kan o.a. in parkeergarage Raaks.
TIP: Op het Emmaplein naast de Sint Bavo Kathedraal (zo'n 10 minuten lopen naar de Remonstrantse Kerk) kunt u een dagkaart kopen voor € 4,55 en de hele dag parkeren op het plein. Bekijk hier de looproute.

 

Bij station Haarlem Spaarnwoude is het gratis parkeren. Vanaf daar gaat er een trein naar Haarlem CS (4 minuten).

 

Vanaf station Haarlem CS is het 15-20 minuten lopen (looproute). Ook gaat er om de 3 minuten een bus (bus 50, 340, 346 en 356, halte Raaksbrug). Vanaf deze halte is het nog 1 minuut lopen naar de locatie.

 

De Remonstrantse Kerk is ook prima bereikbaar vanuit andere richtingen zoals Leiden, Amsterdam-Zuid, Hoofddorp et cetera. Zo stopt de bus vanuit Leiden voor de deur. 

 
Tijden
14.30 - 16.30 uur. Zaal open: 14.00 uur

 

Entree (inclusief thee)

  • Losse kaartjes: € 10,- 
  • 5 x Zin-in-Zingen-kaart (niet persoonsgebonden en zowel geldig in Amsterdam als in Haarlem):  € 40,-
  • Groepskortingen voor koren etc.:  € 7,-. 
    Neem contact op voor de voorwaarden en mogelijkheden.

 

Om op de hoogte te worden gehouden kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

 


 

Op tweede kerstdag 2021 organiseert InterVocaal een speciale Zing-In.

Copyright © InterVocaal | Design by RdH-Design.nl